Orašje

Predsjednik FBiH Marinko Čavara u Vladi Županije Posavske

dfg
04.06.2015.
u 12:41

Dvodnevni radni posjet predsjednika FBiH Marinka Čavare Županiji Posavskoj protekao je  u svečanosti otvorenja manifestacije Dani Tolise, te posjete Vladi Županije Posavske i općini Orašje. Domaćin sastanka u Vladi ŽP bio je predsjednik Marijan Klaić koji je s ministrima upoznao visokoga gosta sa aktualnim stanjem godinu dana nakon katastrofalnih svibanjskih poplava. Predsjednik Klaić još jednom je podsjetio kako su tijekom prošlogodišnje katastrofe tri posavske općine bile preko 70 % prekrivene vodom i pri su tome zabilježene višemilijunske štete. Obnova još traje jer poplavne rane još nisu zacijelile. Tijekom sastanka bilo je riječi o projektima u kojima Županija Posavska očekuje potporu federalne razine vlasti, osobito kada je u pitanju sanacija nasipa.

Spremnost za pomoć Posavini

-Impresije s boravka u Posavini su pozitivne i drago mi je da je nova Vlada počela kvalitetno raditi na rješavanju problema vezanih za sanaciju šteta od poplava. Isto tako zadovoljan sam na rješavanju problema oko ispravljanja postotka za Županiju Posavsku u Zakonu od pripadnosti javnih prihoda, no  kada je sve trebalo dati rezultat, stigle su poplave i nismo imali očekivana sredstva, kazao je predsjednik Čavara i izrazio spremnost da će se kao predsjednik Vlade FBiH uključiti u sve projekte koje Vlada bude radila oko izmjene Zakonskih rješenja koja će omogućiti efektnu zaštitu od poplava jer, istaknuo je,  ne smijemo zaboraviti da nismo završili posao ni po pitanju saniranja posljedica šteta te moramo više uraditi da se strašna poplavna tragedija ne bi nikada ponovila.

Bolnica za primjer

Predsjednik FBiH Čavara u pratnji predsjednika Vlade Klaića i ministara obišao je i Županijsku bolnicu u Orašju. Dr. Ružica Vukić, ravnateljica bolnice upoznala ih je sa aktualnih temama iz rada te ustanove.-Za isticanje je činjenica da općina koja ranije nije imala bolnicu sada ima ovakav bolnički kapacitet. Kao i svugdje prisutan je problem nedostatka liječničkog kadra ali to uspješno nadomjeste kvalitetno osoblje. Čuo sam kroz neposredan razgovor pohvale od pacijenata ali  nažalost tako nije svim bolnicama, kazao je na kraju obilaska bolnice uz poruku da će se svakom pozivu iz Posavine rado odazvati. U međuvremenu, zaključio je Čavara, radit ćemo na implementaciji  dogovorenog jer imamo puno toga što možemo zajednički napraviti na korist Županije Posavske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije