Ana Bilić Andrijanić

Pred sudovima u BiH vode se postupci vrijedni 7,7 milijardi KM

VL
Autor
Željko Andrijanić
12.06.2018.
u 11:00

Konferencija za tisak i predstavljanje “Analize neriješenih parničnih predmeta pokrenutih protiv proračunskih korisnika u Bosni i Hercegovini na svim razinama vlasti” održana je u Sarajevu u organizaciji Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine.

Riječ je o sporovima na razini BiH, entiteta, županijskim razinama, ministarstvima na svim razinama vlasti, javnim ustanovama, poduzećima u većinskom entitetskom vlasništvu i jedinicama lokalne samouprave.

U ekskluzivnom intervjuu za naš list govori Ana Bilić Andrijanić, rukovoditeljica unapređenja učinkovitosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u Bosni i Hercegovini.

Gospođo Bilić Andrijanić, za početak, primjetno je da Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme pokreće sve više aktivnosti usmjerene prema povećavanju učinkovitosti pravosudnih institucija.

- Da, upravo tako. U posljednjih pet godina poduzete su velike aktivnosti koje su rezultirale smanjenju broja neriješenih predmeta pred sudovima više od 30%, smanjenju starosne strukture predmeta koji se vode pred sudovima, vremenskom smanjenju trajanja predmeta pred sudovima, unapređenju organizacijske strukture sudova, unapređenju edukacije sudaca i stručnih suradnika, modernizaciji i rekonstrukciji zgrada pravosudnih institucija...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?