Struka odobrila, politika ruši

Povjerenstva RH i BiH su još 2006. postigla sporazum o izgradnji Pelješkog mosta

07.08.2017.
u 07:00

Bošnjačke stranke, potpomognute SDS-om i njegovim koalicijskim partnerima, počele su veliku kampanju rušenja projekta izgradnje Pelješkog mosta, piše Večernji list BiH. Projekt vrijedan 420 milijuna eura postao je predmet opsesije pojedinih političkih krugova koji pod plaštem nacionalnih interesa žele zaustaviti gradnju spomenutog mosta, a sve, navodno, zbog interesa BiH. Ti navodni patrioti pričaju o svemu osim o činjenicama, a one nimalo ne idu u njihov prilog. Naime, tim pitanje još 2005. bavila su se povjerenstva BiH i Hrvatske. Sastavljena su bila od najboljih stručnjaka, od onih koji se bave pomorskim pravom, uglednih kapetana i brojnih drugih.

Sve bilo dogovoreno

- U 2006. godini, točnije 6. prosinca, usuglašene su tehničke karakteristike mosta. Dvije su najvažnije, a to su visina mosta i širina plovnog puta. Visina mosta, prema zahtjevu hrvatske strane, prvo je bila 35, a zatim 45 metara. Bh. strana je to odbila i na kraju je bio zajednički zaključak da će visina mosta biti 55 metara. I to je bio prijedlog bh. strane. Kada je riječ o širini plovnog puta, hrvatska strana tražila je da on bude 180 metara, a bh. strana je to odbila i tražila da on bude 200 metara. To je na kraju prihvaćeno i potpisano - rekao nam je tajnik Ministarstva prometa i veza BiH Igor Pejić.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?