ODOBRENI PROJEKTI

Potpisani ugovori za pomoć Hrvatima u BiH

ugovor
VL FOTO
13.12.2014.
u 09:57

Hrvatska je ove godine odlučila pomoći 29 projekata na prostoru BiH. Za pomoć poplavljenim područjima je odvojeno pet milijuna kuna

Jučer su u prostorijama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisani ugovori o dodjeli sredstava za financiranje 29 obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, kulturnih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kao i za pomoć poplavom pogođenim područjima u BiH. Tom prigodom, Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, naglasila je da je strategija od osnivanja Ureda 2012. financiranje manjega broja, ali većih i strateški važnih projekata za održivi ostanak, opstanak i povratak Hrvata u BiH.

“Također, vodimo računa da u svim područjima u kojima Hrvati žive podupiremo kulturne, znanstvene i zdravstvene projekte. Ono što je posebice važno i posebice prepoznato jeste da je danas kada idete po Bosni i Hercegovini vidljivo sve ono što je hrvatska Vlada do danas, ovo je treća godina, napravila. To je oko stotinu projekata, velikih, a riječ je o školama, bolnicama, cestama, infrastrukturi, studentskim domovima”, rekla je ona.

Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, izrazio je uvjerenje da će svi financirani projekti iz područja zdravstva doprinijeti osiguranju kvalitetnijeg pristupa zdravstvenoj njezi i zaštiti, a time i opstanku i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, izrazila je zadovoljstvo i nadu da će i ova financijska potpora, kao i dosad, pridonijeti očuvanju identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini te da će ova potpora odnosno unapređenje obrazovnih i znanstvenih kapaciteta pridonijeti bržem razvoju cijele Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?