sutra se otvara

Posušje dobilo novu osnovnu školu: Učenici se mogu pohvaliti jednom od najopremljenijih škola

30.08.2022.
u 12:00

U godinama koje obilježava smanjenje broja učenika i zatvaranje školskih objekata diljem BiH najmlađa općina u Hercegovini, općina Posušje, zbog prenapučenosti postojećih u funkciju stavlja novi školski objekt

U Posušju se u srijedu, 31. kolovoza, otvara Osnovna škola fra Petra Bakule u kojoj će učenici pohađati nastavu od 5. rujna, kada na području Županije zapadnohercegovačke počinje nova školska 2022./2023. godina.

U godinama koje obilježava smanjenje broja učenika i zatvaranje školskih objekata diljem BiH najmlađa općina u Hercegovini, općina Posušje, zbog prenapučenosti postojećih u funkciju stavlja novi školski objekt. Riječ je o objektu nove osnovne škole fra Petra Bakule u Posušju, vrijednom više od šest milijuna konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Općine Posušje.

Kako je ranije rekao načelnik općine Posušje Ante Begić završetak ove škole je već godinama visoko na listi prioriteta budući da postojeća Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje broji oko 1.400 učenika te ju je nužno rasteretiti.

Istaknuli su kako se pri izvođenju radova na ovom višemilijunskom projektu mislilo na svaki detalj i standarde koje treba imati jedan moderni školski objekt, zbog čega se učenici mogu pohvaliti jednom od najopremljenijih škola u državi.

U 28 učionica nove osnovne škole bit će smješteni učenici od prvog do petog razreda, koji će nastavu pohađati u jednoj smjeni.

"Možemo slobodno reći da je otvorenje nove osnovne škole u Posušju projekt desetljeća. Prvi put u povijesti u središnjoj školi nastava će se organizirati u jednoj smjeni, što je veliki uspjeh u odgojno-obrazovnom procesu" kazao je Zvonimir Širić, ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Usporedo s radovima na objektu radilo se i na poboljšanju prometne infrastrukture koja će omogućiti veću sigurnost učenicima.

Uz vlastita sredstva Općine Posušje radove na objektu nove škole financijski su pomogli Vlada FBiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, UNDP, kao i Vlada Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?