Tržište rada u BiH

Poslodavci radije zapošljavaju mlađu radnu snagu kojom mogu lakše manipulirati

14.01.2017.
u 07:00

Visoka stopa nezaposlenosti pokazuje kako tržište rada, a time i tržišni mehanizam u cjelini, ne funkcionira u Bosni i Hercegovini. Najveći poslodavac u BiH je javni sektor, a san nezaposlenih je doći do posla u javnom, a ne u privatnom sektoru. Mnogi su mladi poslije rata otišli iz Bosne i Hercegovine jer ovdje nisu mogli dobiti posao. Trend odlazaka se, nažalost, ubrzao posljednjih godina. Mladi u BiH ne vide perspektivu, život im prolazi na zavodu za zapošljavanje, radu “na crno” za mizerne plaće od kojih jedva preživljavaju od prvog do prvog, a o osamostaljenju mogu samo sanjati.

Manipulacija mladima

Poslodavci u BiH imaju poprilično različite sklonosti kad je riječ o starosnoj dobi radne snage koju zapošljavaju. Često je riječ i o krajnjoj namjeri poslodavca - želi li ozbiljnijeg ili odgovornijeg radnika ili su njegove namjere zaposliti mladog i neiskusnog kojim će, u krajnjem slučaju, lakše manipulirati.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije