Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pogledajte sto donosi prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica

18. travnja 2020. u 07:57 0 komentara 449 prikaza

Vlada Federacije BiH pripremila je kratku video prezentaciju Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica.

Zakonom, koji je u javnosti nazvan i "Antikorona zakon", su propisane precizne mjere za ublažavanje negativnih posljedice pandemije, poput subvencioniranja doprinosa iz sredstava proračuna FBiH.

Ovim zakonom se, kako se navodi u njegovom prvom članu, propisuju: subvencioniranja doprinosa za obavezna osiguranja, obustava obračuna i plaćanja zatezne kamate na javne prihode, ukidanje obaveza plaćanja akontacije poreza na dobit, ukidanje obaveza plaćanja akontacije poreza na dohodak od samostalne djelatnosti, prekid svih upravnih, parničnih, izvanparničnih i izvršnih postupaka za vrijeme stanja nesreće, prekid obračuna zateznih kamata na zakašnjela plaćanja u dužničko-povjerilačkim odnosima, prekid prinudne naplate, održavanje stabilnosti pojedinih isplata, odgoda primjene propisa, te uspostava Garancijskog fonda...

Pogledajte prezentaciju:

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.