Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pogledajte fotografije izgradnje mosta Svilaj

15. srpnja 2019. u 12:57 0 komentara 447 prikaza
Pogledajte galeriju 1/7

Hrvatske autoceste, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Hering održali su sastanak o realizaciji gradnje mosta Svilaj. Na sastanku je razmatran trenutačni status izgradnje mosta.

Na današnji dan situirani su radovi od 18.659.000 eura, što predstavlja 83,64 posto od ukupno ugovorenih radova.

Konstatirano je da su dovršeni svi radovi na izgradnji donjeg ustroja mosta.

Uprkos vremenskim nepogodama, zalaganjem izvođača Hering d.d. Široki Brijeg, 9. travnja 2019. godine spojena je čelična konstrukcija oba mosta, a za uzvodni i nizvodni most ukupno su montirana 102 segmenta čelične konstrukcije.

Trenutačno traju radovi na izvedbi armiranobetonske ploče, a izvedeno je 49 od ukupno 102 armiranobetonske ploče, što predstavlja realizaciju ovog dijela više od 48 posto.

Preostale aktivnosti za dovršetak mosta su izvedba armiranobetonske ploče, armiranobetonskog vijenca, odvodnja mosta, hidroizolacija i asfaltni zastor mosta, te ugradnja opreme, promet, rasvjeta, meteostanica.

Uzimajući u obzir da je spajanjem oba mosta prestala mogućnost utjecaja razina rijeke Save na radove, ne očekuju se problemi u realiziranju ove faze radova.

Zaključujući sastanak, predsjednik Uprave HAC Boris Huzjan i tajnik Ministarstva Igor Pejić izrazili su zadovoljstvo trenutačnim radovima a sljedeći sastanak je zakazan za listopad tekuće godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.