Bakir Izetbegović

SBB će preuzeti dva mjesta u Vijeću ministara, Radončić neće biti ministar

Bakir Izetbegović
29.12.2015.
u 12:28

Savez za bolju budućnost ući će u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, koje će biti popunjeno u siječnju, najavio je danas predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović na novogodišnjoj konferenciji te stranke u Sarajevu.

Izetbegović je kazao da se jučer sastao sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem na radnom ručku na kojem su dogovorili ulazak političara te stranke u najviši izvršni organ vlasti naše zemlje.

Ipak, dodao je Izetbegović, Radončić neće biti jedan od ministara.

Izetbegović je, u svjetlo nedavnih izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom najave njegovog dolaska na obilježavanje 9. siječnja, kazao kako vjeruje da Vučić ima dobre namjere.

"Bit će u tim odnosima oscilacija. Mi ćemo nastaviti da vodimo ove zemlje u smjeru onoga što je interes građana dvije države. Jučer su me Vučić i Davutoglu tri ili četiri puta zvali kako bi ohrabrili dolazak Zvizdića na zajednički sastanak", kazao je Izetbegović.

Što se tiče mehanizma koordinacije, Izetbegović je kazao da on još uvijek nije u potpunosti dogovoren jer prijedlog koji imaju na stolu izgleda prekomplicirano i ne garantira efikasan mehanizam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije