Radovi u Čapljini

Počelo uređenje parkirališta uz sportsku dvoranu

16.06.2016.
u 08:00

Prijeratna i poslijeratna priznanja Čapljini na urbanističkom skladu, kako vrijeme odmiče, bit će trajna kategorija, barem u Bosni i Hercegovini.

Naime, upravo je počelo uređenje parkirališnog prostora ispred Gradske sportske dvorane, koji se vremenom, nakon asfaltiranja, pretvorio u prostor koji odudara od obližnjih zelenih aleja, piše Večernji list BiH.

U okviru sanacije uredit će se oko 2300 četvornih metara parkirališnog prostora te oborinska odvodnja koja na ovom parkiralištu nije funkcionirala za vrijeme većih kiša, što je stvaralo ogroman problem građanima. Predstavljajući projekt čija je realizacije počela, Darko Mandić, šef radilišta tvrtke “Putovi” Grude, koja je izvođač radova, kazao nam je:

“Prema projektu, ispred dvorane je planirana izgradnja novih mjesta za parkiranje. Projektom je planiran razdjelni pojas, odnosno zelena površina kroz sredinu te parkirališna mjesta. S obzirom na to da je do sada bilo problema s odvodnjom oborinskih voda, taj dio ćemo riješiti novim slivničkim rešetkama i novom oborinskom odvodnjom. Kroz sredinu je planiran zeleni pojas, travnjak i rasvjeta, odnosno kandelabri...”, objašnjava šef radilišta Mandić od kojeg smo doznali kako će se neposredno ispred dvorane urediti tri parkirališna mjesta za autobuse. Završetak radova planiran je za deset do petnaest dana, što će ovisiti o vremenskim prilikama. Rekonstrukcijom ovog parkirališta dobit će se više parkirnih mjesta, a uvest će se i red na ovom parkiralištu, s obzirom na to da do sada parkirna mjesta nisu bila označena, što je dovodilo vozače u nezgodne situacije prilikom većih gužvi. Čapljina je, inače, jedan od gradova s najvećim brojem parkirališta u Hercegovini, ali se u njoj, za razliku od nekih drugih mjesta u Hercegovini, parkiranje ne naplaćuje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije