Borba s koronom

Plenković: Ako ne bude pomaka moguća su nova ograničenja

plenković pod maskom2
14.12.2020.
u 14:06

Vlada je usvojila izvješće o procesu konzultacija i prijedlog Odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP). Sjednica Vlade počela je u 13 sati, a iz Ureda predsjednika Vlade najavljeno je da će se premijer Andrej Plenković u 15 sati obratiti javnosti s detaljima vezanim uz ovu temu.

Danas će poslati i zahtjev predsjedniku Sabora za održavanjem izvanredne sjednice Sabora. Istaknuo je dvije važne stvari o kojima bi se trebalo glasati na toj sjednici - izglasavanje Odluke Vijeća o sustavu vlastitih sredstava Europske unije te usuglašavanje sa susjednim zemljama o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa.

Plenković se na samom početku sjednice osvrnuo na lošu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.  Naglasio je važnost pridržavanja epidemioloških mjera, ali je upozorio i na mogućnost novih restrikcija.

- Nažalost, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna. Još uvijek imam rast broja zaraženih, mali, ali rast. Slična je situacija i s brojem umrlih. S tim ne možemo biti zadovoljni. Potrebno je uz ukupno pridržavanje mjera od strane naših građana, učiniti i dodatne napore. Vjerojatno je da ćemo, ako ne uspijemo smanjiti brojke, sadašnje mjere morati produljiti. Ako u ovih tjedan dana koji su pred nama ne vidimo pomake, moguća su i nova ograničenja o kojima sada raspravlja Stožer - kazao je premijer.

- Jasno je da ovaj Božić neće biti kao dosadašnji, to je u svakom slučaju izvjesno. Pozivam sve da izbjegnu veća obiteljska okupljanja jer se širenje zaraze u krugu obitelji najlakše događa - dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?