Večeras (18 sati) Zrinjski i Široki Brijeg igraju zaostali susret 6. kola Premijer lige BiH

Plemići će tražiti loše strane Širokog, koji u Mostar dolazi bez bijele zastave

22.11.2023.
u 11:45

Kratko je trajala dosta burna stanka za Zrinjski. Klub je sporazumno raskinuo suradnju s trenerom Krunoslavom Rendulićem, a momčad već danas (18 sati), kod kuće, s novim trenerom igra zaostali susret 6. kola Premijer lige BiH (trebao se igrati još 4. rujna) protiv Širokog Brijega. Prvi se put pred medijima u ulozi novog trenera Plemića jučer pojavio Mario Maka Ivanković.

Trajno rješenje

- Iskreno, imao sam neke naznake, kada je došlo do Krunine smjene, da ću doći u novi stožer kao pomoćnik, no slijed događanja bio je takav da nas je dočekala vijest da ću ja biti predvodnik novog stožera, prvenstveno za ovu utakmicu dok se ne nađe neko trajno rješenje - objasnio je jučer Mario Ivanković, novi trener na klupi Zrinjskog.

Jasno je iz ovoga kako je Ivanković privremeno rješenje. Ipak, dojam je kako je njemu bila čast sjesti na klupu Zrinjskog, pa i na jednoj utakmici. - Ako mi tu ostanemo, to znači da smo napravili dobre rezultate, ali vidjet ćemo već sutra što će biti. Kratko je vrijeme da se nešto promijeni, ali spremni smo za utakmicu - dodao je Ivanković.

Ipak, Široki Brijeg neće imati obzira za probleme Zrinjskog. Ovog protivnika u taboru Plemića dočekuju s velikim poštovanjem. - Najmlađa su momčad u Premijer ligi i to je dokaz da su motivirani, fizički su odlični, momčad je to koja prima malo golova, voli igrati, koja je opasna iz tranzicije. Probat ćemo naći njihove loše strane, kojih je malo, i pokušati doći do tri boda - kazao je nešto više o protivniku Zrinjskog novi trener Plemića.

Nedavni poraz od Veleža od 3:0, osim što je doprinio smjeni trenera Rendulića, dosta je uzdrmao momčad Plemića. - Svaki poraz ostavi traga na psihološkom stanju momčadi, ali i sva druga događanja. Više me zamaraju problemi što se tiče igračkog kadra jer, praktički, naša najbolja tri igrača u zadnjoj liniji ne igraju, imamo probleme sa žutim kartonima - Bradarić i Kiš, pola momčadi je izvan kombinacija, ali nije to nikakav razlog za kukanje - dodao je Ivanković te se osvrnuo i na problem koji je klub imao sa Zvonimirom Kožuljem.

- Ne znam koliko vam je poznato, ali ja sam taj koji je najviše urgirao da on dođe u klub. Nakon pregovaranja, razgovaranja i nagovaranja te njegova nepovjerenja u sebe, Zvone je došao ovdje i ja sam prvi bio razočaran kada se dogodilo to što se dogodilo. Ispao je krivac samo glavni trener, što je najlakše, a tu ima dosta stvari koje su svemu kumovale. Opet ću ja biti taj koji će sjesti sa Zvonom da vidim situaciju. Ako je on spreman na neke stvari koje se traže od njega, vrata su mu širom otvorena, a ako ne, mi možemo i bez Zvone i bez bilo koga - zaključio je Ivanković.

Stari dobri susjedski derbi jučer su najavili i iz tabora Širokobriježana.

- Iz dvaju mi je razloga žao što nismo igrali u rujnu. Bili smo tada u pravoj formi, a i kompletni. Mi nemamo neki široki roster kao naš suparnik. Tada, u rujnu, držali smo mjesto u vrhu, a sad se nakupilo problema s nizom ozljeda i kartona. Nama je svaki igrač jako bitan, ali bez obzira na poteškoće, nemam namjeru kukati ni tražiti neki alibi - rekao je trener Širokobriježana Marijan Budimir i "prosuo" mrvicu optimizma:

Igrat ćemo muški

- I uz sve spomenute probleme, namjera nam je odigrati čvrstu, mušku utakmicu sa željom: idemo pobijediti! Tako je naša mlada momčad fokusirana pred svaku utakmicu. U Mostar nećemo ponijeti bijelu zastavu - tvrdi Budimir, koji nije ni spominjao da će morati nastupiti bez ozlijeđenih Capana, Vrcića, Bagarića, Kpana i Benića te zbog kartona suspendiranih Muse i Lukića. Zato njegova priča zvuči jako optimistično. Ni pouzdani vratar Adolf Tomislav Tomić nije zazvučao pesimistično:

- Za mene nema razlike igramo li protiv Zrinjskog ili bilo koje druge momčadi u ligi. Uvijek su svi preteški za pobijediti. Pristup i motiv uvijek su čvrsti i jaki. Imamo mladu momčad, uvijek fokusiranu na igru i pobjedu - kazao je Tomić.

Od zdravih i spremnih igrača Budimir mora skrpati momčad. Možda je to ova: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Barišić, Kuprešak, Ćavar, Mamić, Chinedu, Mikulčić, M. Mamić, Dadić (Bender, Puljić, Prusina, Buljan, F. Matić, Gašpar, Lovrić, Plazonja, Jelić...).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije