jednostavan recept

Pitu od jabuka možete napraviti bez brašna i šećera, evo kako

Dreamstime
26.08.2022.
u 17:38

Ovaj desert je vrlo jednostavno napraviti, a može se jesti topao i hladan. Ako jedete toplu pitu, tad na posluženi komad stavite kuglicu sladoleda od vanilije da se polako otapa ili malo grčkog jogurt,

Sastojci:

za kore:

  • 5 šalica sitnijih zobenih pahuljica
  • pola šalice sjeckanih ili mljevenih oraha
  • 1 šalica mlijeka
  • 3 žlice vrhnja (ili po potrebi više)
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice meda
  • ribana korica jednog limuna
  • vanilin šećer

za nadjev:

  • 5 do 6 velikih jabuka 
  • 2 žlice griza
  • žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 3 žlice meda
  • šaka grožđica (po želji)
  • sok od limuna (ako su jabuke previše slatke)

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke za kore, a ako vam se učini da je tijesto previše mokro dodajte još malo zobenih pahuljica. Ukoliko bude previše suho, ubacite još malo vrhnja ili mlijeka. Nakon toga podijelite smjesu u dva dijela i stavite nakratko u hladnjak, piše 24sata.hr. 

Dok se tijesto hladi napravite nadjev. Naribajte jabuke pa ih pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Imate li domaće jabuke, nemojte ih guliti, šteta je, jer kora sadrži mnoštvo zdravih sastojaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije