Reagiranje Upravnoga odbora

PIC podržao i pohvalio Schmidta nasuprot prijetnjama i pozivima na nasilje

08.02.2023.
u 11:02

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) izrazio je potporu te je pohvalilo visokog međunarodnog predstavniku i korištenju njegove uloge reagirajući na prijetnje i pozive na nasilje koji su se mogli vidjeti u dijelu sarajevske političke javnosti.
"U svjetlu nedavnih prijetnji, uključujući prijetnje nasiljem, visokom predstavniku Christianu Schmidtu, veleposlanici Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) ponavljaju svoju čvrstu i dosljednu potporu visokom predstavniku i njegovoj ulozi u Bosni i Hercegovini u nadgledanju civilnu provedbu Općeg okvirnog sporazuma za mir", stoji u priopćenju.
Dodaje se kako 'pokušaji potkopavanja visokog predstavnika potiču podjele u društvu i skreću pozornost s ključnih reformi koje su BiH potrebne.
"Uoravni odbor PIC-a poziva dionike u cijeloj zemlji da usmjere svoju energiju na rješavanje najhitnijih izazova u BiH: ekonomski razvoj, borba protiv korupcije, jačanje vladavine prava i napredak BiH na njenom euroatlantskom putu", dodaje se.
"Upravni odbor PIC-a pohvaljuje visokog predstavnika Christiana Schmidta za njegovu predanost suradnje sa svim stranama u BiH u cilju postizanja stabilnih i trajnih rješenja potrebnih za rješavanje preostalih elemenata Agende 5+2 i dovođenje međunarodnog nadzora do uspješnog završetka. Upravni odbor Vijeća za provedbu mira je spreman pomoći i podržati domaće sudionike u njihovim nastojanjima da osiguraju prosperitetnu budućnost za sve građane u BiH", zaključuje se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?