upozorava roditelje

Pedijatar: Zbog širenja omikrona posebno osjetljiva djeca do četiri godine

korona djeca
shutterstock
13.01.2022.
u 09:42

Udruženje pedijatara Srbije upozorilo je kako je, zbog širenja omikron varijante koronavirusa, izvjestan veliki porast broja zaražene i hospitalizirane djece, a da su posebno osjetljiva djeca do četvrte godine.

Apeliraju da se cijepe i prime booster dozu roditelji koji to do sada nisu učinili, kao i da se cijepe djeca starija od 12 godina, prenosi N1.

“Jedino što možemo učiniti da zaštitimo takvu djecu jeste da se mi cijepimo. Konkretno, u ovom slučaju roditelji, odnosno odgajatelji, nastavnici i učitelji u školama kod ovih starijih kategorija, kod kojih za sada ne postoji značajniji porast broja bolnički liječene djece. Djeca jesu najčvršća karika u pandemiji koronavirusa, dakle, obolijevaju rjeđe i imaju blaže kliničke slike. I to važi i za omikron. On jeste blaži i mala je mogućnost da će dijete dobiti ozbiljnu kliničku sliku, ali je sada uočen ovaj porast kod djece uzrasta do četiri godine, to je kategorija koju nije moguće drugačije zaštititi”, rekao je pedijatar Georgis Konstantinidis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?