Sveučilište u Mostaru

Otvorene prijave za sudjelovanje na 5. Studentskom simpoziju sanitarnog inženjerstva SanMo

21.03.2023.
u 07:48

Petu godinu zaredom organizacijski i stručni odbor SanMo organiziraju Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva SanMo 2023.

"Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje, kao aktivni sudionici (usmena prezentacija ili poster prezentacija) ili pasivni sudionici. Koncept simpozija izgleda tako da, kroz dva dana,  studenti i regionalni stručnjaci u području biomedicine i sanitarnog inženjerstva izlažu svoje radove na teme iz područja sanitarnog inženjerstva. Sudjelovanje na simpoziju je besplatno. Tematska područja simpozija su: ekologija i zdravstvena ekologija, toksikologija i ekotoksikologija, javno zdravstvo i prevencija oboljenja,higijena tla, vode i zraka, sigurnost  i kvaliteta hrane, prehrana, epidemiologija, infektologija, bolničke infekcije, biomedicinsko inženjerstvo, itd.", priopćio je Organizacijski odbor SanMo.

"Svake godine održavaju se i zanimljive radionice na kojima studenti dodatno uče te okrugli stolovi, poster prezentacije te sponzorska predavanja. Suorganizatori simpozija su Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija, Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu te Medicinski fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čiji studenti također sudjeluju te tako proširuju svoja znanja kroz dodatnu edukaciju i razmjenu znanja s kolegama srodnih područja iz čitave Europe. Simpozij nudi iskustvo znanstveno – kongresnog formata kojim imaju mogućnost stručnog usavršavanja i prezentacije rezultata vlastitih istraživanja.

Projekt također sadrži komponentu popularizacije javnozdravstvene problematike te je jedan od ciljeva projekta aktivno uključiti javnost u skrb o vlastitom zdravlju. Organizacija studentskog simpozija „SanMo 2023” traje već nekoliko mjeseci te očekujemo izvrstan znanstveni i stručni program.

Kao sanitarci svjesni smo koliko je redovito čišćenje i sanitacija te kontrola tih postupaka važna, kako u prehrambenim pogonima tako i u zdravstvenim ustanovama. Međusobni utjecaji čovjeka i okoliša svaki su danom sve izraženiji. Sanitarno inženjerstvo kao takvo nezaobilazan je čimbenik u zaštiti okoliša i zdravlja stanovništva, stoga je potreba za usvajanjem novih znanja stalan i nezaobilazan proces", prioćio je Organizacijski odbor.

"Prijaviti se može ispunjavanjem obrasca putem Google obrasca https://docs.google.com/.../1FAIpQLScToh8vveB.../viewform...

Upute autorima za pisanje i slanje sažetaka, kao i upute za izradnju postera, dostupne su putem linka https://docs.google.com/.../1ukXYpAZxKHxruBtIk8uu.../edit...

Za sva pitanja i potrebne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Obratiti nam se možete putem društvenih mreža ili putem maila sanmosimpozij@fzs.sum.ba.

Sve informacije vezane za Simpozij, kao i obrazac za prijavu mogu se naći na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Studentski-simpozij-sanitarnog-in%C5%BEenjerstva-SanMo-109522537323544,

Službenoj Instagram stranici https://instagram.com/sanmo.simpozij?igshid=1akoln8zymglg. 

Vidimo se 11. i 12. svibnja 2023. na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru!", priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije