Poziv za pomoć:

Otac, majka i 7- godišnjakinja žive u strašno teškim uvjetima

Poziv za pomoć:
03.08.2016.
u 08:43


Minores, organizacija za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim obiteljima koja aktivno radi na području Mostara, već duži period pomaže jednoj obitelji koja živi u naselju pokraj Mostara.

Obitelj čine otac, majka i 7-godišnja djevojčica, koji žive u vrlo teškim uvjetima. Naime, otac je već dugo vremena bolestan, ali unatoč tome ne bježi od svoje uloge hranitelja obitelji. Majka je nedavno proživjela veliku tragediju i izgubila svoje nerođeno dijete. Mala djevojčica ima sedam godina i na jesen polazi u školu.

Pomoć neophodna

Obzirom da je ovoj obitelji, kako stoji u objavi Udruge Minores na facebook stranici, neophodna pomoć da bi se osovila na noge, odlučili su poduzeti konkretnije korake.

“Nezgodna je činjenica što obitelj ima jako težak pristup pitkoj vodi, zbog čega otac mora svaki dan s bidonima pješačiti dva kilometra do obližnjeg izvora. U više smo navrata razgovarali s njima i dobili smo par ponuda da se iza njihove kuće napravi čatrnja ili bunar s kapacitetom od max. 10 kubika vode što bi uvelike olakšalo njihovu svakodnevicu”, kažu iz Udruge, te dodaju kako zahvaljujući prikupljenim ponudama, cijena izgradnje bunara iznosi 2 800 KM.

Drugi vid pomaganja prema njihovim riječima bi bila kupovina jedne freze, uz pomoć koje bi otac mogao, s jedne strane obrađivati vlastitu njivu, a s druge strane pomagati i drugima te na taj način priskrbiti nešto novaca za obitelj.
Obitelj u pismu moli za pomoć

“U ovoj se akciji vodimo onom famoznom izrekom: „Daj čovjeku ribu i nahranio si ga na jedan dan. Nauči ga pecati i nahranio si ga za cijeli život”, ističu iz Minoresa.

Na facebook stranici ove Udruge stoji pismo napisano vlastoručno u kojem obitelj moli sve građane i čitatelje za pomoć.

Ukoliko netko želi pomoći ovoj obitelji potrebno je da se jave Udruzi Minores. Udruga Minores je zbog njihovog dostojanstva željela sačuvati identitet obitelji od pretjerane medijske pozornosti.

Ako želite pomoći ovoj obitelji, uplate možete izvršiti na:
Tekući račun: 3381302232507872 Unicredit bank
IBAN: BA39 3381 3048 4667 3198
S naznakom:”Za bunar”. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije