pripazite

Ostavljate kruh vani u vrećici? Ne biste trebali, posebno ljeti

kruh
Shutterstock
31.07.2019.
u 20:59

Sobna temperatura je idealna temperatura za rast i razvoj plijesni, pa ako na pultu ostavite vrećicu s kruhom, plijesan će se početi razvijati gotovo odmah

Neki kruh ostavljaju na pultu ili u kuhinjskom ormaru, ali to nije najbolji način. Umjesto toga, trebali bi pohraniti kruh u zamrzivač.

Kuhinjski pult ili šank je vjerojatno jedno od najpopularnijih mjesta za držanje kruha, u plastičnoj ili papirnatoj vrećici. Na taj način uvijek imate pristup kruhu i pravljenje sendvič postaje najjednostavnija stvar na svijetu. 

No,mnogi se kruh odluče staviti u zamrzivač odmah nakon kupnje i znaju da će na taj način svaki put imati svježi komadić, piše 24sata.hr. 

Naravno, najprije ga morate odmrznuti, ali nakon toga možete napraviti sendvič vrhunske kvalitete. Da, bolje je staviti kruh u zamrzivač nego ga odložiti na pultu.

Najvažniji razlog zašto ne biste trebali kruh ostavljati na kuhinjskom pultu ili u ormariću je taj što će brzo postati pljesniv. 

Sobna temperatura je idealna temperatura za rast i razvoj plijesni, pa ako na pultu ostavite vrećicu s kruhom, plijesan će se početi razvijati gotovo odmah, a za par dana ćete moći i prostim okom vidjeti kako se pojavljuju pljesnive mrlje.

Ako ste pak odlučili pojesti kruh unatoč (malo) plijesni, riskirate ozbiljnu alergijsku reakciju. Zato ga je pametnije staviti u zamrzivač i jednostavno izvaditi cijeli ili komad kad trebate, preporučuju na portalu Tips and tricks.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije