Stiže veliki broj posjetitelja

Osma Stolačka tarča bit će sadržajno najzanimljivija do sada

20.05.2023.
u 12:33

Manifestacija iznova oživljava davna vremena povijesti i ove će godine ponuditi zanimljiv i izrazito bogat dvodnevni program

Osma srednjovjekovna sajamska manifestacija Stolačka tarča bit će održana 26. i 27. svibnja na Starom gradu Vidoškom iznad Stoca. Događaj i ove godine organizira Povijesna postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače uz potporu Grada Stoca. 
Manifestacija iznova oživljava davna vremena povijesti i ove će godine ponuditi zanimljiv i izrazito bogat dvodnevni program. Kako su priopćili organizatori, tu su viteške i plesne skupine iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, predstave za djecu, razne radionice za djecu i odrasle, a uz to sve tu je i bogata gastro ponuda, te zabava uz zvuke srednjovjekovnog sastava iz Mađarske Holoeneck Hungarica, a ove godine posjetitelji će moći vidjeti i nastup trbušne plasačice Azre Grljević. 
Organizatori posebno naglašavaju mačevalačke borbe - Božje sudove te Bohurt - oklopnu borbu s punim kontaktom. Petak je posebno namijenjen mlađoj publici za koje će biti organizirni događaji poput skakanje u vreći, igre kamena s ramena, povlačenje konopa, kao i jahanje konja. 
Na događaj stiže i sokolar iz iz Srbije Hani Girgia, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike. Bitka za Hercegov grad središnji je događaj manifetacije, a ona je na rasporedu u subotu u 20:15 sati, nakon čega slijedi vatreni show te nastup Dj-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije