Uz podršku Bosnalijeka:

Održan 6. Simpozij magistara farmacije u Neumu, više od 750 sudionika

Uz podršku Bosnalijeka
16.05.2016.
u 13:41

Prošlog vikenda u Neumu 14. i 15. svibnja održan je 6. Simpozij magistara farmacije FBiH u organizaciji Komore magistara farmacije FBiH na kojem je bilo više od 750 sudionika, piše bh. novinska agencija Patria.

Kako je kazala predsjednica Komore Zahida Binakaj, na Simpoziju su bili prisutni i gosti iz RS-a kao i predstavnici komora farmaceuta iz Jugoistočne Europe.

S obzirom da je tema simpozija bila „Marketing i menadžment u farmaciji“, Binakaj je kazala da je marketing bitan segment za opstanak farmacije.

- Osim promocije proizvoda u okviru deontologije i etike, zajednički zaključak je da se treba raditi na promociji farmaceuta kao zdravstvenih radnika - kazala je Binakaj. 

Simpozij je održan uz podršku najveće bh. farmaceutske kompanije Bosnalijek, a sudionicima se obratio se i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

- Ponosni smo da zahvaljujući našim uspješnim poslovnim rezultatima i ove godine smo generalni sponzor Simpoziju magistara farmacije Federacije Bosne i Hercegovine, koji već šestu godinu zaredom nastoji da prati najnovija dostignuća iz oblasti farmaceutske nauke. U skladu sa našom misijom unapređenja kvaliteta života i dalje ćemo biti značajan oslonac našoj zdravstvenoj zajednici kojoj ćemo pružati maksimalnu podršku u organizaciji značajnih aktivnosti, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja stanovništva i unapređenja kvaliteta života – kazao je Uzunović.

Direktor Bosnalijeka je naglasio da će i dalje biti podrška kako „bismo zaštitili, ojačali i unaprijedili farmaceutsku industriju i struku u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji“.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije