mostar

Odjel za branitelje Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar odao počast poginulim suborcima

19.09.2019.
u 16:30

U organizaciji Odjela za branitelje Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar u srijedu 18. rujna 2019. godine odata je počast poginulim hrvatskim dragovoljcima i svim žrtvama koje su svoje živote dali na samom početku velikosrpske agresije na Hercegovinu i Grad Mostar.

Odjel za branitelje je, uz predstavnike braniteljskih udruga Grada Mostara i članove Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar na čelu s predsjednikom Slavenom Zeljkom, počast odao kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Mostara, pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane, ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Odjel za branitelje posebno ističe i važnost današnjega datuma 19. rujna 1991. godine u povijesti Grada Mostara, jer se radi o danu kada su u Mostar došli srpski i crnogorski rezervisti tzv. JNA.

Više od 15 tisuća užičkog i titogradskog (podgoričkog) korpusa JNA došlo je u Mostar prije 28 godina zbog navodnog osiguranja Zračne luke, no nedugo nakon toga, JNA zauzima položaje po brdima oko Mostara, te već tada kao navjestitelji rata pripremaju opsadu grada koja će započeti u proljeće 1992. godine.

Iako nenajavljen, dolazak rezervista u Mostar, nije iznenadio mostarski krizni stožer koji je u suradnji s HDZ-om BiH već 1991. godine bio pripravan. Također u suradnji s hrvatskim kadrovima u tadašnjem republičkom MUP-u zaustavljen je i prvi nasrtaj rezervista da uđu u samo središte grada. Uspješno su zaustavljeni već u Gnojnicama i Zračnoj luci, gdje je tadašnji MUP postavio svoje policijske punktove. Od tog trenutka svakodnevno je sve veći broj dragovoljaca pristupao obrani Grada Mostara i doline Neretve, stoji priopćenju GO HDZ-a BiH Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?