promjene u zdravstvu

Od sada elektronička umjesto papirnate dokumentacije

23.11.2018.
u 13:50

Federalno ministarstvo zdravstva organiziralo je okrugli stol na kojemu su nazočili predstavnici županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja i predstavnici Udruge liječnika obiteljske medicine FBiH.

Okrugli stol održan je u Sarajevu, a tema istoga bila je inicijativa za izmjenu i dopunu naredbe o standardima i normativima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja i zakona o vođenju medicinske dokumentacije. Okrugli stol otvorio je savjetnik ministra Federalnog ministarstva zdravstva Vedran Marčinko, koji je nazočne pozdravio uime ovoga Ministarstva te pohvalio inicijativu Udruge liječnika obiteljske medicine FBiH i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Sudionici okruglog stola razgovarali su o potrebi razvoja obiteljske medicine u FBiH. Marija Buhač, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo ZZO-a HNŽ-a, nazočnima je prezentirala projekt razvoja primarne zdravstvene zaštite u HNŽ-u koji Zavod ove županije provodi već nekoliko godine, kao i rezultate provođenja istog koji su doprinijeli današnjem stupnju razvoja obiteljske medicine u ovoj županiji.

“Želim vam kazati da je Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a otvoren i spreman dijeliti znanja kojima raspolaže. Siguran sam kako svatko od nas ovdje nazočnih ima određena znanja koja može podijeliti s ostalim zavodima i zbog toga smatram kako trebamo raditi na boljoj suradnji i stalnoj razmjeni iskustava”, kazao je ravnatelj ZZO-a HNŽ-a Rade Bošnjak.

Uz zaključke predstavnici županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja i Udruge liječnika obiteljske medicine FBiH usvojili su i dvije inicijative i to: zajednička inicijativa Federalnom ministarstvu zdravstva da se preko propisa isključi obveza vođenja papirnate medicinske dokumentacije uz elektroničku te inicijativa Federalnom ministarstvu zdravstva za odgodu primjene naredbe o standardima i normativima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja kroz fleksibilan pristup po županijama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?