Hit kolač

Od prvih jagoda ispekli smo čarobni troslojni kolač

09.04.2024.
u 12:11

Kad ga jednom probaš, ovaj čarobni troslojni kolač s jagodama postat će standard na tvojoj listi deserata...

Volimo jagode i uvijek rado isprobavamo recepte s njima! A onaj koji nam se u posljednje vrijeme najviše svidio jest čarobni troslojni kolač u kojem jagode nisu glavna zvijezda, ali su doista ukusan osvježavajuć dodatak. Ovaj hit kolač toliko je jednostavan i ukusan da će, nakon što ga prvi put napraviš, postati standard u tvojoj kuhinji. 

Zašto čarobni? Čarobnima obično nazivamo kolače koji nas oduševljavaju različitim teksturama, ali i vrhunskim okusima. Kod ovog kolača tajna magije je u tijestu koje na kraju kolaču daje 3 različite teksture – hrskavu, kremastu i gustu. 

Samo nekoliko osnovnih sastojaka i - jagode 

Popis sastojaka za ovaj kolač dosta je kratak, postupak pripreme je dosta jednostavan te traje 15 minuta, dok je ukupno potrebno oko 2 sata kako bi se sve ispeklo i dobro ohladilo prije posluživanja. Dobra vijest je ta što, ako ti slučajno ostane ovog kolača, on se može dobro čuvati u hladnjaku.

Da ne zaboravimo - umjesto jagoda možeš uz ovaj kolač poslužiti i neko drugo voće po izboru, no s jagodama nam je najfiniji... Obvezno isprobaj ovaj recept za čarobni troslojni kolač od jagoda.

ČAROBNI TROSLOJNI KOLAČ OD JAGODA

SASTOJCI 

- jaje 4 kom 
- šećer kristal 0,75 kom 
- maslac 0,50 šalica 
- ekstrakt vanilije 1 žličica 
 glatko brašno 0,75 šalica 
- mlijeko 2 šalica 
 jagode 250 g 
 šećer u prahu 2 žlica 

POSTUPAK 

1. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti pleh dimenzija cca 20x20 cm. 
2. Razdvoji bjelanjke i žumanjke. 
3. Žumanjke miksaj u velikoj zdjeli skupa sa šećerom na srednjoj brzini miksera dok ne postanu lagani, pahuljasti i svjetlije boje, oko 5 minuta. 
4. Umućenim žumanjcima dodaj rastopljeni maslac i vaniliju i miksaj dalje na srednjoj brzini dodatnu minutu, odnosno dok smjesa ne postane jednolična. 
5. Dodaj brašno i miksaj na najslabijoj brzini miksera oko 1 minutu. 
6. Polako dodaj toplo mlijeko, uz miksanje. 
7. Istuci bjelanjke u čvrst snijeg, trebat će ti 3-5 minuta. 
8. Polagano snijeg umiješaj u tijesto. 
9. Peci kolač 45 minuta na 160 stupnjeva dok odozgora ne dobije zlaćanu koricu, a strane se ne počnu odvajati od kalupa. 
10. Ohladi kolač prije rezanja. 
11. Posluži s jagodama i posuto šećerom u prahu ili pak s nekim drugim dodatkom poput čokolade, nekog drugog voća, tučenog slatkog vrhnja…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?