crveno upozorenje

Očekuje se vrhunac toplotnog vala u BiH

vrucine
24.06.2021.
u 08:18

Za regije Sarajeva, Mostara, Bihaća i Tuzle izdato je crveno upozorenje meteoalarma, zbog iznimno visokih temperatura koje će dosezati i 40 stupnjeva.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su da će danas BiH preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno više oblačnosti u jutarnjim satima.

Poslije podne je moguć lokalni pljusak na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C, prenosi N1. 

U Sarajevu pretežito sunčano vrijeme. Prolazno više oblačnosti u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 37°C.

Liječnici upozoravaju kako u terminu od 12 do 17 sati treba izbjegavati boravak vani, koliko je to moguće. U narednom razdoblju su najavljeni i pljuskovi u BiH, međutim, umjesto da rashladi građane, postoji sve veća mogućnost kako će kiša doprinijeti više sparnom vremenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije