U opremu suvremenih operacijskih dvorana uloženo 7 milijuna KM

Nove operacijske dvorane u bolnici u Orašju

Orašje
Foto: Marko Mišković
11.10.2014.
u 10:58

Sljedeći korak je izgradnja i otvorenje Odjela psihijatrije

Zahvaljujući entuzijazmu i pojedinaca i cjelokupne društvene zajednice na ovom projektu, u zdravstvu su napravljeni najveći pomaci od rata do danas, istaknuo je ministar zdravstva Posavske županije Blaž Župarić. Svečano je bilo u županijskoj općoj bolnici u Orašju gdje je završen projekt dogradnje i opremanja bolnice.

U novim operacijskim dvoranama obavljeni su i prvi operativni zahvati, što je vrlo značajno za Posavsku županiju jer će svim pacijentima omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, kazala je ravnateljica bolnice prim. dr. Ružica Vukić i osvrnula se na projekt dogradnje županijske bolnice koji je započeo 2004. pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne skrbi Republike Hrvatske i resornog ministarstva Posavske županije.

Potpora Vlade RH

- U proteklih 10 godina rađena je dogradnja županijske bolnice i usporedno sagrađen jedan tehnički blok. U financijskoj konstrukciji treba naglasiti da je u građevinske radove uloženo 7,5 milijuna KM, dok je u opremu 5 milijuna maraka uloženo ispred Ministarstva zdravstva Posavske županije i 2 milijuna ispred Vlade Republike Hrvatske. Nakon svega, što se tiče sekundarne zdravstvene zaštite mogu kazati da naši osiguranici mogu biti sigurni da sve što pripada sekundarnoj razini zdravstvene zaštite mogu dobiti unutar naše ustanove, a sve što pripada tercijarnoj razini, opet preko odgovarajućih uputnica ispred našeg Zavoda, može biti upućeno na liječenje izvan Posavske županije, rekla je dr. Vukić, te izrazila zahvalnost osnivaču Vladi Posavske županije i resornom ministru Blažu Župariću na potpori u dogradnji županijske bolnice.

Pred kraj svojeg mandata ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Blaž Župarić izrazio je zadovoljstvo što je zaokružen ciklus završetka i opremanja županijske bolnice.

Važni i vrijedni projekti

- Puštanjem u rad suvremenih operacijskih dvorana koje su vrhunski opremljene kvalitetnom medicinskom opremom, želim naglasiti da ovdje radi tim mladih i iskusnih stručnjaka koji sigurno mogu odgovoriti zadacima i potrebama našeg stanovništva. Volio bih, poštovani liječnici, da imate što manje posla, ali da istovremeno ovdje radite na svojoj dogradnji i usavršavanju znanja. Vlada će i ubuduće činiti sve da bi stvorila uvjete za još bolji rad i edukaciju mladih stručnjaka koji se žele usavršavati.

Naš sljedeći korak je izgradnja i otvorenje Odjela psihijatrije i time bi zaokružili ciklus zdravstvenog sustava za ovu razinu zdravstvene zaštite. Ovim projektima su napravljeni najveći pomaci od rata do danas na ovom području. Vjerujem da će korist od svega imati naši građani i svi koji rade na poslovima u bolnici, naglasio je ministar Župarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije