Nogometaši BiH dočekuju Island (Zenica, 20.45)

Nogometaši BiH dočekuju Island (Zenica, 20.45)

23.03.2023.
u 16:30

Nogometna reprezentacija BiH danas otvara novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U taj ciklus bh. vrstu povest će novi izbornik Faruk Hadžibegić, a prvi protivnik nogometaša BiH u Zenici bit će Island (večeras od 20.45), neugodan protivnik.

Želi se ozbiljnost

U taboru BiH opet vlada optimizam, kao što je slučaj i pred svaki kvalifikacijski ciklus. Ipak, navijačka baza u ovom trenutku i ne dijeli taj optimizam. Ipak, kao i mnogo puta do sada, samo jedan dobar rezultat navijačke strasti podići će u visine, a suprotno se može očekivati u slučaju rezultatskog podbačaja već na prvoj utakmici. Izbornik Hadžibegić kazao je kako njega i njegove izabranike očekuje težak posao protiv prvog protivnika, ali kako vjeruje da bh. vrsta može biti uspješna. Ipak, nije želio na svoju momčad preuzeti ulogu favorita.

- Ne bih se složio da smo favoriti. Reći ću vam da smo favoriti kada ih i ako pobijedimo. Imam poštovanje prema kolegama i svima koji rade. Imam respekt prema toj ekipi. Želim skrenuti pozornost publici i mojim momcima na važnost susreta i rezultata. Želja nam je svima otići na EP, imamo mogućnost 1. i 2. mjesto, imamo i dodatne kvalifikacije, a ja namjerno uzimam taj rizik i govorim da želimo biti prvi s deset pobjeda, ali ni u jednom trenutku ne kažem da ćemo ih pobijediti. Mi možemo imati želje, ima i protivnik želje - kazao je Hadžibegić dodavši kako nema tajni kada je postava BiH u pitanju:

- Nema tajni. Naša reprezentacija je igrala u više sustava igre, s tri otraga, četiri otraga, pet u sredini, jednim ili dva centarfora. Poslije ove press-konferencije imamo posljednji trening gdje ću definitivno odlučiti tko će igrati. Ima ih 25, a 23 mogu na listu. Jako dobro rade, žele dobar rezultat i toga sam svjestan. Pokušat ćemo igrati napadački koliko nam protivnik dopusti, u cilju da odigramo na rezultat - dodao je.

Pobjeda za samopouzdanje

Na konferenciji za medije našao se i kapetan BiH Edin Džeko.

- Imamo 10 utakmica, ali u našoj skupini svaka utakmica i bod su bitni. Početi kvalifikacije pobjedom nešto je što mi želimo, ali na terenu moramo dati maksimum. Pobjeda na startu daje ti samopouzdanje i euforiju za iduće utakmice. Kada pobijediš, situacija je lakša i kod igrača te ima manje napetosti i, što se kaže, kod "moranja". Mi smo spremni pa ćemo vidjeti sutra - kazao je Džeko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?