Nick de Borst, mladi zrakoplovac

Nizozemac pokrenuo zračni taksi, od Tuzle do Sarajeva za samo 30 minuta

jgfjfj
05.10.2015.
u 06:15


Chest Airlines je tvrtka koja je započela s radom prije tri mjeseca, a sjedište joj je u Živinicama. Nick de Borst, glavni izvršni direktor Chest Airlines za portal akta.ba govori da se radi o maloj tvrtki koja omogućava ljudima da lete preko cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja okruženja.

Zrakom je brže

“Zbog loših cesta i visokih planina, putovanje autom, pogotovo za poslovne ljude, nije baš najbolji izbor da bi se došlo što prije na odredište. Stoga smo shvatili da bi najbolji i najbrži način putovanja bio zrakom. Putovanje autom od Tuzle do Sarajeva traje oko dva sata, ali sa zrakoplovom vam treba trideset minuta”, objašnjava de Borst kako je došao na ideju o pokretanju ovog posla u Bosni i Hercegovini. Navodi da je to je ogromna razlika koja za poslovne ljude predstavlja jako dobru opciju. “Cilj je pružiti isplativo putovanje, rješenje koje pomaže da organizirate svoje dragocjeno vrijeme, sve to da nije skupo, a pritom je i ugodno”, ističe on. Inače, Chest Airlines je charter tvrtka koja korisnicima omogućava da po svojim željama i potrebama rezerviraju i zakazuju let u vrijeme i na mjestu koje klijentu najviše odgovara. Letovi se jednostavno mogu rezervirati na internetu ili telefonom- Osim zračnog taksija, ova tvrtka nudi i usluge panoramskih letova iznad BiH. Ovakva vrsta leta obično traje trideset minuta do jednog sata, a najpopularnji panoramski letovi koji će biti u ponudi su iznad Sarajeva i Tuzle. svom uredu u Živinicama Chest Airlines ima dvoje zaposlenih i nekoliko vanjskih suradnika koji su zaduženi za poslove u zračnoj luci. “Sretan sam što u uredu zaposlenici govore naš i nizozemski jezik, što mi je uvelike olakšalo komunikaciju s klijentima i ostalima”, govori Nick de Borst. Njegova tvrtka trenutačno posjeduje jedan zrakoplov registriran u Bosni i Hercegovini, a to je Cessna 177RG koja je savršena baš za ovakav vid usluge. Zrakoplov Cessna ima četiri mjesta i može prevoziti do tri putnika.

Cesnnom na put

Govoreći o planovima za budućnost, Nick de Borst ističe da im je svakako u planu postati stabilna kompanija koja će se s vremenom širiti i razvijati. Bosna i Hercegovina posjeduje jako puno mogućnost za razvoj ovakve vrste usluge i nadamo se da će se naše ideje o proširenju tvrtke realizirati u nekoj skorijoj budućnosti”, naglašava de Burst. Air Taxi Chet Airlinesa bi uskoro trebao započeti s radom. U tijeku je ishođenje neophodnih licencija za neometan rad ove kompanije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?