Brzo i bez pečenja

Neodoljivo kremasti kokos kolač

27.06.2023.
u 14:05

Brze i jednostavne poslastice sigurno su nam među najomiljenijima, a takav je i ovaj kolač: veoma brzo i lako ćete ga napraviti, pećnicu nećete paliti, jer se on ne peče, a neodoljivo je kremast i ukusan. Zapravo, toliko je dobar da se topi u ustima. U slast!

Sastojci

- oko 300 grama petit keksa
- 500 grama mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 200 grama bijele čokolade
- 200 grama kokosa
- malo mlijeka za umakanje.

Priprema

Keks umačite u mlijeko i poslažite na pladanj sa obručem (20×28 cm), možete slagati i u tepsiji. U posudu dodajte mascarpone sir i istopljenu bijelu čokoladu, koju ste prohladili, izmiješajte mikserom.

Posebno izmutite vrhnje za šlag, ali nemojte da bude prečvrsto – čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada je okrenete, dovoljno ste izmutili. Šlag dodajte u pripremljeni mascarpone i polako miješajte špatulom.

Dodajte kokos i sve sjedinite. Pola kreme rasporedite preko keksa. Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme. Preostalu kremu rasporedite preko keksa. Kolač stavite u hladnjak, najbolje preko noći, da keks fino omekša i sastojci se sjedine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?