koronavirus

Nema nastave u školi u Banjoj Luci koju pohađa zaraženi koronavirusom

Nataša Telebak/RAS Srbija
05.03.2020.
u 10:10

Obustavljena je nastava u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Banjoj Luci, koju pohađa učenik osmog razreda, kod kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus i u tijeku je dezinfekcija objekta - potvrdio je banjolučki gradonačelnik Igor Radojičić.

Nastave u toj školi, kazao je, neće biti do ponedjeljka, a daljnja situacija će se procjenjivati.

Prva osoba zaražena koronavirusom u Bosni i Hercegovini, na području entiteta Republika Srpska (RS), je Banjolučanin koji je radio u Italiji, a utvrđeno je i da je njegovo dijete pozitivno na taj virus, što je drugi potvrđeni pozitivan slučaj.

- Dom zdravlja danas će obaviti prve preventivne preglede čitavog odjeljenja koje pohađa učenik koji ima simptome koronavirusa. U ovom trenutku nema simptoma kod njih – kazao je Radojičić na konferenciji za novinare.

Ovisno o kontaktima zaraženih osoba, moguće je uraditi dezinfekciju i nekih drugih objekata.

Gradonačelnik Banje Luke najavio je da će biti pojačane higijenske mjere na mjestima javnog okupljanja.

Podsjetio je da je Gradski stožer za izvanredne situacije već ranije uveo dnevno praćenje situacije u vezi s koronavirusom te da nema razloga da se otkazuju brojni najavljeni događaji u Banjoj Luci.

- Radi se trenutačno o lokalnoj situaciji, koja je vezana za jednu obitelj i preventivne mjere u jednoj školi - rekao je Radojičić, ističući da nema mjesta panici.

Prva osoba za koju je potvrđen koronavirus u RS-u, odnosno u BiH, je Banjolučanin koji je radio u Italiji, a simptomi te bolesti potvrđeni su i kod njegova djeteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije