Ministar Vjekoslav Bevanda

Neće se stati s histerijom protiv bh. Hrvata, ali mi moramo raditi svoj posao

28.01.2019.
u 11:00

Potvrda hrvatskog zajedništva u Mostaru, na 8. Saboru HNS-a, Hrvatima u BiH donijela je barem malo svjetla, s obzirom na sve čemu su izloženi u borbi za svoju jednakopravnost s drugim dvama narodima.

Na Saboru je donesena i Deklaracija HNS-a. Sve što se događalo i koje su ključne značajke Hrvatskoga narodnog sabora i usvojene Deklaracije za Večernji list je u kratkom razgovoru prokomentirao ministar financija i riznice BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda.

Donesena je Deklaracija Hrvatskoga narodnog sabora, potvrđeno je svehrvatsko zajedništvo koje je okupilo 14 stranaka, kakvi su vaši dojmovi vezani za 8. Sabor HNS-a, s obzirom na to da su nedugo nakon događaja odmah počele otrovne strijele, pa čak i dezinformacije djela javnosti?

Jednostavno, meni ova Deklaracija HNS-a i činjenica da su se sve hrvatske stranke okupile zajedno predstavlja jedno zadovoljstvo. Ovo je potvrda da se rade prave stvari i da Hrvati u borbi za svoju jednakopravnost imaju jedan cjelovit mehanizam kojim će se u budućnosti nastojati izboriti ta jednakopravnost. Deklaracija donosi jasne smjernice u ovoj borbi i svatko je treba pročitati i analizirati. A što se tiče tih negativnosti koje su neki odlučili širiti i imati neku svoju verziju vezanu za ovaj Sabor HNS-a i Deklaraciju, pratio sam to u međuvremenu. Bit ću malo zločest, pa ću reći da reakcija nekih medija iz Sarajeva potvrđuje da smo napravili pravu stvar. Teško je shvatljiva ta histerija koja se promovira protiv Hrvata.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Komentara 1

US
una-sana
14:38 28.01.2019.

a ove maskote ,dobar za karnevala ne treba se maskirati vec ga bog maskirao.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?