Policija traga za počiniteljima

Nakon dojave o bombama dana naredba za zapljenu informatičke opreme

10.06.2022.
u 18:58

U Tuzlanskoj županiji dvije škole su tijekom ovoga tjedna dobile anonimne dojave o postavljenim bombama. Obje dojave pokazale su se kao lažne, ali su pripadnici Uprave policije ozbiljno pristupili otkrivanju počinitelja.

- Policija intenzivno radi na ta dva slučaja dojave bombe. Na osnovi prikupljenih informacija nadležni sud dao je dva naloga da se zaplijeni određena informatička oprema - rekao je za Faktor Hajrudin Mehanović, ministar unutarnjih poslova TŽ-a.

Podsjećamo, dojavu o bombi e-poštom u ponedjeljak je dobila Srednja medicinska škola Tuzla, a dan kasnije i Mješovita srednja škola "Hasan Kikić" u Gradačcu, s tim da je ta dojava u e-pošti otkrivena s danom zakašnjenja. U oba slučaja urađeni su kontradiverzijski pregledi koji su pokazali kako je riječ o lažnim dojavama.

Podsjetimo, posljednjih dana na više institucija u BiH, od škola, sudova, policijskih uprava, Središnjeg izbornog povjerenstva, pa čak i Državne agencije za istrage i zaštitu, čak u dva navrata i UKC RS-a primili su lažne dojave o bombama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije