Pojedini liječnici mijenjaju način rada

Na pregled u Domu zdravlja samo uz prethodno rezerviran termin

16.12.2017.
u 12:00

Odjel obiteljske medicine s patronažom organiziran je kroz rad 36 timova obiteljske medicine koji pružaju zdravstvenu zaštitu stanovništvu koje gravitira Domu zdravlja Mostar, točnije njegovim registriranim korisnicima. Timovi rade na 18 lokacija u gradu i prigradskim naseljima. Najveći broj timova, njih deset, radi u središnjoj zgradi Doma zdravlja. Većina liječnika ima popunjenu kvotu pacijenata, a neki su odlučili od iduće godine uvesti promjene u radu. Naime, u pojedinim ambulantama u Mostaru već nekoliko tjedana stoje natpisi kako će se pacijenti morati naručivati za preglede od 1. siječnja 2018. godine.

Promjena načina rada

Na naše inzistiranje da nam se objasni što to znači, rečeno nam je kako se praksa mijenja i kako će od sada protokoli biti kao u privatnim ordinacijama. - Od 1. siječnja će se kod pojedinih liječnika morati naručivati kao kod onih u privatnim ordinacijama. Znači, pacijent će nazvati i zakazati termin kada će doći. Samo pojedini liječnici su se odlučili na taj potez, dok drugi nastavljaju raditi kao do sada - rekli su za Večernji list iz Doma zdravlja Mostar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije