napravite i vi

Mršavljenje i kruh idu zajedno, a ovaj recept topi masnoću na trbuhu

ilustracija
18.02.2022.
u 08:17

Umjesto bijelog brašna u ovom receptu koristi se integralno brašno, razne sjemenke i mljeveni bademi, a ne dodaje se ni šećer

U borbi protiv sala na trbuhu, kruh je prva stvar koju mnogi ljudi eliminiraju s popisa prehrane. No, to nije prijeko potrebno ako umjesto uobičajenih vrsta kruha jednostavno odaberete neku drugu, zdraviju i nadasve manje ugljikohidratnu varijantu. Osim klasičnog proteinskog kruha, isprobajte ukusan i sočni kruh s chia i suncokretovim sjemenkama. 

Umjesto bijelog brašna u ovom receptu koristi se integralno brašno, razne sjemenke i mljeveni bademi, a ne dodaje se ni šećer. Osim toga, chia sjemenke i lanene sjemenke poznate su kao prirodni lijek protiv visceralnog trbušnog masnog tkiva i pomažu otapati neželjene masnoće oko struka. Najbolje ga je odmah isprobati i uskoro ćete moći bezbrižno uživati u ukusnoj šniti kruha!

Sastojci:

2 žlice integralnog brašna
110 g mljevenih badema
3 žlice chia sjemenki
100 g lanenih sjemenki
2 žlice sjemenki suncokreta
1 žlica sjemenki bundeve
1 pakiranje praška za pecivo
1 žličica soli
250 g posnog sira
6 bjelanjaka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, chia sjemenke, lanene sjemenke, suncokretove sjemenke, sjemenke bundeve, sol i prašak za pecivo, piše Novi list.

Dodajte posni sir i bjelanjak te sve dobro umijesite.
Silikonski kalup (cca 25 x 10 cm) isperite hladnom vodom i ne sušite.
Ulijte tijesto, ravnomjerno rasporedite i pospite dodatno sjemenke za dekoraciju.

Stavite kruh u sredinu zagrijane pećnice i pecite oko 40 do 45 minuta. Zatim ostavite da se ohladi oko 15 minuta i tek onda izvadite iz silikonskog kalupa.

Kada se kruh nareže, dobijete oko 12 kriški, a prednost je što se može čuvati tri do pet dana!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?