MOSTAR

Mostarske mažoretkinje sudjelovale na velikoj turneji u Francuskoj i Belgiji

15.07.2019.
u 12:06

Seniorski tim Mostarskih mažoretkinja je u periodu od 04. do 10. srpnja sudjelovao  na drugoj ovogodišnjoj velikoj Europskoj turneji, a ovaj puta destinacija je bila sjever Francuske i Belgija.

Riječ je o  festivalu „divovskih figura“ u gradu Douai u regiji Nord-Pas-de-Calais na kojem sudjeluju brojni umjetnici iz cijeloga svijeta kao i mnoge masivne figure likova iz lokalnih legendi koji se slave kao 'počasni gosti' na proslavama diljem grada.

Divovi su važna tradicija u Douaiju i njihova važnost znači da su gotovo smatrani pravim ljudima. Dio su flamanske tradicije uvezene iz Španjolske i Portugala koja se još uvijek slavi i preko granice u Belgiji.
Tim povodom se svake godine organiziraju veliki festivali na kojima sudjeluje veliki broj umjetnika iz cijelog svijeta i smatra se jednim od najvećih festivala u godini.

-Na ovoj turneji sudjelovali smo skupa sa Duvačkim orkestarom - KUD Željezara Zenica sa kojima imamo izvrsnu suradnju već dugi niz godina, a na ovom festivalu smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine, kažu iz Mostarskih mažoretkinja.

Ulicama i trgovima grada Douai su se slijevale rijeke sudionika - umjetnika, svirača, plesača i ogromnih skulptura koje se za svaku godinu iznova izrađuju samo za ovaj karneval, a rijeke oduševljene publike uz ovacije dočekuju grupe koje prolaze.

Na ovaj način Mostarske mažoretkinje su na najljepši način kroz ples promovirali svoj Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Uz  službeni dio same turneje Mostarske mažoretkinje su posjetile i  tri prekrasna grada: Salzburg, Bruxelles i Stuttgart gdje su u cjelodnevnom izletu uživati u čarima spomenutih gradova.

Inače ovo je drugi puta u ovoj godini da Mostarske mažoretkinje putuju na Europsku turneju. Naime, u veljači su također sudjelovale na  jednom od tri najveća karnevala na svijetu  -karnevalu u Nici na Francuskoj Azurnoj obali gdje su oduševile svojim izvedbama i bile također jedine predstavnice Bosne i Hercegovine na tom festivalu.
Nakon povratka sa ove turneje djevojke idu na zasluženi odmor, a već početkom kolovoza seniorski tim nastupiti će na međunarodnom Kotorskom karnevalu u Crnoj Gori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije