Čeka se dogovor stranaka

Mostarcima glasovanje o 35 vijećnika omogućiti na dan lokalnih izbora u cijeloj BiH

izbori, ljubuski, osnovna skola marka marulica
30.07.2016.
u 07:00

Iako su sve stranke izrazile opredjeljenje da izbori u Mostaru budu održani u listopadu, još uvijek nema dogovora SDA, SBB-a i HDZ-a BiH oko ovog pitanja.

- Vladajuće stranke u FBiH moraju postići dogovor o Mostaru, ali i o drugim ključnim pitanjima. Vrijeme istječe, ali možemo to uraditi vrlo brzo. Ne vidim nikakav razlog da se bilo tko u Mostaru osjeća ugroženim - kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon nedavnog sastanka u rezidenciji američke veleposlanice u BiH Maureen Cormak o pitanju izbora u Mostaru.

Razgovori s liderima stranaka

- Krajnje je vrijeme da se iznađe rješenje za Mostar i što prije raspišu izbori. Američko, prije svega, i britansko veleposlanstvo snažno su potaknuli stranke da sjednu za stol i pokušaju naći rješenje. Mišljenja su da ovaj grad ne smije biti slučaj i iznimka od svih ostalih u kojima će izbori biti 2. listopada. Jednostavno, Mostarci moraju imati pravo izići na izbore i birati svoje predstavnike - kazao nam je izvor iz međunarodne zajednice...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije