Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mladi najčešće korupciju primjećuju na fakultetima

04. srpnja 2018. u 15:25 0 komentara 97 prikaza

Obrazovanje je najvažniji segment borbe protiv korupcije, jedan je od zaključaka tribine "Pozicija antikorupcije u programima rada omladinskih organizacija političkih partija: Što mladi mogu učiniti za mlade", održane u Tuzli.

Tribinu je organizirao Centar za razvoj omladinskog aktivizma, a nazočili su predstavnici mladih snaga političkih subjekata u Tuzlanskoj županiji.

Zaključak s prethodno održanih devet tribina u cijeloj Bosni i Hercegovini je da mladi najčešće korupciju prepoznaju u obrazovanju.

- Najviše radimo s mladim ljudima koji korupciju najčešće vide na fakultetu, a jedan od glavnih oblika je što određeni profesori traže od studenata da kupe knjigu bez koje ne mogu izaći na ispit. Mislimo da trebamo nešto rješavati po tom pitanju - kazao je Zafer Šišić iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma.

Cilj projekta "Znanje in, korupcija out" je pokrenuti mlade da više razmišljaju o korupciji i prijavljuju nadležnim službama, naglašeno je na ovoj tribini.

- Prvenstveno, mladi se trebaju pokrenuti, da stanu na kraj svakom vidu korupcije koja je u našem društvu zastupljena - istaknuo je koordinator projekta za TŽ Hasib Jahić.

Zajednički stav svih sudionika je da stalno treba isticati koliko je korupcija štetna te kako se ona odražava na sve slojeve društva te da je sveprisutna u svakom segmentu života bh. građana.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.