Kako stabilizirati mirovinski fond

Milijuni za mirovine u FBiH dolaze samo od prodaje bivšeg Doma umirovljenika

16.09.2016.
u 07:00

Četiri stambena prostora u vlasništvu Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja bit će prodana kako bi se osigurala sredstva potrebna za redovitu isplatu mirovina u Federaciji BiH, a Vlada je nedavno dala suglasnost Zavodu da s Općinom Ilidža pokrene prodaju i zgrade Doma umirovljenika u Sarajevu.

Vrijednost imovine

Prema odluci Vlade, Zavod MIO prodat će četiri manja stana u Sarajevu, površine od 28 do 40 četvornih metara, ali će prije toga biti izvršena procjena njihove vrijednosti. Stanovi su nalaze na različitim lokacijama i izvjesno je da će se i cijene po kojima će biti prodani razlikovati.

Kako je odlučila Vlada, prodaja stanova izvršit će se preko Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, sukladno zakonskim i podzakonskim aktima, a na temelju posebnog ugovora zaključenog između Federalnog zavoda MIO i Agencije. Imajući u vidu da se cijena stambenog prostora u Sarajevu ne spušta ispod 1500 KM, za očekivati je da će Zavod MIO od prodaje tri stana “zaraditi” minimalno 200 tisuća maraka, što je tek kap u moru sredstava potrebnih za isplatu mirovina. Znatno više bi federalni mirovinski fond mogao imati koristi od prodaje bivšeg Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Nedžarići koji je nakon ratne devastacije potpuno izvan upotrebe.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?