Ministar sigurnosti

Mektić: Spriječili smo dva teroristička napada u BiH

17.07.2017.
u 13:25

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić nakon medijskog obraćanja odgovarao je na pitanja novinara. Mektić je iznio neke poprilično šokantne informacije.

Na upit zašto ne podnese prijavu protiv Milorada Dodika ako imate dokaze, kaže kako čeka da dobije još dokaza.

- Ne možete odmah u jednom trenutku imati sve dokaze. Pozivam Dodika da iznese dokaze ako nije krao. Naravno da neću otkriti sve dokaze, ali podnijet ću krivičnu prijavu, rekao je Mektić, prenosi N1.  

Govoreći o RTRS-u, kaže kako bi "RAK da radi svoj posao sankcionirao RTRS koji su iznijeli laži o čovjeku da je bio u El-Mudžahidima".

Kada su u pitanju prijetnje ISIL-a Islamskoj zajednici u BiH, Mektić navodi da ministarstvo ima procjene rizika, te da svakodnevno procjenjuju, analiziraju, prate... 

"Nisam htio otkrivati ranije ali da vam sada kažem, prije mjesec dana OSA, ovom joj prilikom čestitam, otkrila je i presjekla dvije ozbiljne terorističke prijetnje. U skladu s tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je vjerodostojnost tih informacija što znači da mi radimo i pratimo", istaknuo je Mektić. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?