NEĆE POMOĆI

Ljudi trljaju ljute papričice u tjeme protiv ćelavosti, liječnici upozoravaju: "Odmah prestanite"

shutterstock
31.01.2020.
u 16:32

Pravi su sretnici oni koji imaju dugu i gustu kosu, pa ne čudi da se stalno pronalaze novi trikovi kako doći od tanke do guste, ali novi trend je zaista bizaran i ono najvažnije - neučinkovit.

YouTube je preplavio novi trend kojim se, navodno, postiže lijepa kosa - trljanje ljutih namirnica u tijeme. Liječnici upozoravaju da ljute papričice, luk i začine ostavite isključivo za korištenje u hrani, a ako ste već počeli s novim trendom - odmah prestanite. Nećete postići gušću kosu, baš naprotiv, kosa će početi opadati, prenosi Metro.co.uk.

Razni kanali koji se bave tematikom kose promoviraju ovaj trik za dobivanje čvrste i guste kose, a dr. Bessam Farjo koji se bavi transplantacijom kose upozorava ljude da ne riskiraju s pokušavanjem ovih trikova jer mogu uzrokovati rane.

"Nitko tko ovo proba neće vidjeti rezultate, a postoji i rizik od iritacije kože i upale tijemena. Sve to može dovesti samo do opadanja kose."

"Kapsaicin je sastojak u čiliju poznat po tome što sadrži razne antioksidanse, ali dokaza o rastu kose trljanjem njega u tijeme ne postoji. Postoji samo mogućnost da iritirate svoje tijeme i razvijete dermatitis koji će uzrokovati opadanje kose", tvrdi dermatologinja Sharon Wong.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?