Krda konja bez vode na bilima

Ližu sol s puta prema Mostaru, a onda lutaju u potrazi za vodom

asdddfdf
Foto: Facebook
1/4
27.01.2017.
u 09:30

Bura, snijeg, led i niske temperature u nevolju su dovele i konje koji žive na Bilima, lokaciji 20 kiliometara udaljenoj od Mostara. Nemaju ni vode ni hrane. Nijedna nadležna institucija ih nije zaštitila pa su prepušteni pomoći ljudi koji kupuju hranu iz svog džepa.

Više od 100 konja na Bilima tako danas trenira svoju izdržljivost u ovim zimskim danima, prenosi Pogled.ba

Tijekom zime teško ih je pronaći. U zavojima se skrivaju od bure, snijega i leda. Česti su i na višim dijelovima gde ima više trave.

Skupina od pet ljudi, koja po potrebi broji i više pripadnika, redovno brine o konjima. Zimi dolaze gotovo svakog dana. Svih šest pojila na Bilima preko zime se zalede. Oni koji su razbijali led po buri i minusu dobro znaju kako to izgleda.

Tijekom zime slobodni konji u ranim jutarnjim i večernjim satima silaze na put kako bi jeli sol koja se posipa zbog leda. Stoga se upozoravaju i vozači koji prolaze Bilima da budu oprezniji. Konji su zbog soli još više žedni, a voda je u pojilima zaleđena.

Stoga se pozivaju i volonteri, ukoliko žele pomoći, da se jave na Facebook stranicu "Konji na Bilima." 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije