Centralna banka upozorava

Kruži mail kojim se zahtijeva prenos novčanih sredstava

14.12.2017.
u 17:55

Centralna banka BiH obavještava javnost da je tijekom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje e-mail poruke koja najčešće dolazi na adrese gospodarskih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime Centralne banke Bosne i Hercegovine. 

- Riječ je o e-mailu, navodno, privatnog izvršitelja Ivana Azeljkovića iz Banje Luke, kojim se na ime provođenja sudskog izvršenja, zahtijeva prenos novčanih sredstava sa 'svih računa dužnika na namjenski račun izvršitelja'. U prilogu e-mail poruke nalazi se dio koji se odnosi na CBBiH, a kojim se nalaže Centralnoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu - navodi CBBiH u priopćenju. 

CBBiH, istovremeno, obavještava javnost da sadržaj teksta nema nikakve veze s Centralnom bankom niti njenim aktivnostima i upozorava da je riječ o poruci koja sadrži visokorizičan maliciozni kod, a trenutno se širi preko adrese office@adriadoo.com.

- Nije isključena mogućnost da e-mail istog ili sličnog sadržaja, u vidu priloga ili linka, u budućnosti bude distribuiran s drugih adresa - priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?