napravite

Kruh s crnim susamom i suncokretovim sjemenkama

coolinarika
13.02.2022.
u 17:41

Sjemenke suncokreta donose bogat, orašasti okus, susam dodaje dubinu i složenost.....

Sastojci

LEVAIN
13.5 g polubijelog brašna
13.5 g integralnog brašna
13.5 g startera
27.5 g vode

SJEMENKE
17.5 g crnog susama
17.5 g vode
70 g suncokretovih sjemenki

TIJESTO
293 g polubijelog brašna
118 g integralnog brašna
271 g vode
17.5 g meda
8 g soli

Priprema

1. Sve sastojke za levain pomiješati i ostaviti da stoji oko 5 sati na sobnoj temperaturi

2. Sjemenke sezama preliti s kipućom vodom i ostaviti da stoji oko 5 sati. Suncokretove sjemenke popržiti na suhoj tavi, piše Coolinarika.

3. U mikser staviti brašno i vodu te povezati i pustiti da stoji sat vremena (autoliza). Nakon toga dodati med, sol, levain te po potrebi jos 10-20 grama vode te izmiksati. Na kraju dodati sol i sve povezati.

Ostaviti tijesto da se diže na sobnoj temperaturi 3 i pol sata (u tom vremenu napraviti tri serije rastezanja u razmaku od pola sata te kod prve serije dodati sjemenke u tijesto)

Prije završnog oblikovanja ostaviti tijesto na 30 minuta na radnoj površini da odmori. Oblikovati kruh te ga staviti preko noći u hladnjak na hladno dizanje.

Peći iduće jutro - oko 45 minuta prvo na 220*C 20 minuta te nakon toga na 190*C 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?