INTERVJU Miro Kraljević

Kreiramo 44,5 
posto radnih mjesta 
u županiji i 43,1 posto županijskih prihoda

15.06.2018.
u 12:00

Gradonačelnik Miro Kraljević već je četvrti mandat na mjestu prvog čovjeka Širokog Brijega. Na posljednjim lokalnim izborima 2016. godine osvojio je 68,21 posto glasova, a slično je bilo i na ranijim lokalnim izborima. Od male općine, s tek tridesetak tisuća stanovnika, svrstavane među izrazito nerazvijene općine za vrijeme bivše države, posljednjih godina ubraja se među najrazvijenije općine u sadašnjoj državi.

Široki je na petom mjestu po gospodarskoj razvijenosti u državi. Otkuda toliki napredak?

- Zahvaljujući domaćim ljudima i domaćoj pameti. Mi smo iz ovih krajeva uvijek tražili nešto bolje, često odlazili van, da bismo ovdje donijeli neki novac, ali i iskustvo. Gradili smo svoje obiteljske kuće, a sve više ulagali i u gospodarstva. Ranije su iz Amerike donosili dolare i sagradili mlinice po Borku od kojih su pristojno živjeli. U novije vrijeme su, uz obiteljske kuće, ulagali u manje obrte - negdje šezdesetih godina. Danas su uhvatili korak s vremenom i ulažu u razvoj gospodarstva, a sve rade s vrhunskom modernom i visoko-sofisticiranom tehnologijom. Tako neki grade nove tvornice, a drugi proširuju kapacitete i nove tehnologije. Ja nikada nisam sumnjao u ovaj narod.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?