SUPER TRIKOVI

Kosu možete dobro osušiti i bez korištenja topline, evo kako

kosa
shutterstock
07.09.2021.
u 09:30

Ako ne želite prečesto koristiti sušilo za kosu i uređaje, onda isprobajte neku od ovih metoda za sušenje kose.

Sušenje i feniranje kose mnogima nije baš najdraži posao, pogotovo ako ste vlasnici guste i duge kose. Osim što dugo traje, često sušenje kose može ju isušiti, ali dobra vijest je da ne morate koristiti fen nakon što ste oprali kosu - postoje i druge metode sušenja koje mogu uštedjeti vrijeme i čuvati kosu zdravom.

Zamotavanje u pamučnu majicu

Nakon pranja samo zamotajte kosu u pamučnu majicu i dok se ona tako suši vi možete obaviti neke druge stvari po kući, spremiti sebe do kraja ili se jednostavno opuštati. Dobra stvar kod ovakvog sušenja je što pamuk upija vlagu, pa će se kosa brže posušiti.

Trljanje kose ručnikom

Obavezno uzmite ručnik od mikrovlakana ako se odlučite za ovu metodu kako ne biste oštetili vlasi i vrhove kose. Nakon pranja snažno protrljajte cijelu kosu njime kako bi upio vlagu i ostavite da se do kraja posuši na zraku.

Češalj sa širokim zupcima

Ovakav češalj će raspetljati sve one slijepljene vlasi i deblje pramenove kojima dugo treba da se osuše. Umjesto njega možete kosu razbarušiti i prstima, iako ta metoda nešto dulje traje. Kosa će se do kraja osušiti na zraku, prenosi Real Simple.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?