Peter Duffy

Korupcija u BiH nije tajna, događa se u zdravstvu i obrazovanju

Korupcija
09.06.2016.
u 11:41

Korupcija u BiH nije nikakva tajna, događa se u zdravstvu i obrazovanju i ne treba imati tolerancije prema toj pojavi. Potvrdio je to direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH Peter Duffy novinarima prije konferencije o antikoruptivnim mjerama u obrazovanju u zdravstvenom sektoru, koja je održana danas na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Duffy podsjeća da ljudi plaćaju zdravstveno osiguranje zbog čega im zdravstvene usluge moraju biti dostupne kad im to zatreba, a nositelji vlasti trebaju pravilno trošiti taj novac.

- Mnogo puta smo čuli da to nije slučaj. Rješenja za problem korupcije u zdravstvu i obrazovanju nisu drugačija od onih za bilo koji drugi sektor i na stolu su već izvjesno vrijeme, o njima se treba razgovarati i pokrenuti određene aktivnosti - naglasio je, javlja Fena.

Naglašava kako pitanje korupcije nije političko, ali i dodaje da je potrebna veća podrška političara da bi taj problem bio riješen. S tim u vezi, podsjetio je na međunarodne osnovne prakse koje trebaju biti primijenjene za pitanja korupcije, bez obzira na to koja je politička stranka na vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije