Ministar vanjskih poslova BiH

Konaković u New Yorku: Europsko članstvo je bh. put, ali na tom putu mora biti suradnje

18.09.2023.
u 18:40

Osim Italije, i Slovenija i Hrvatska su istakle njihovu podršku europskom putu zemljama zapadnog Balkana

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tijekom boravka u New Yorku danas je sudjelovao na radnom doručku koji je za ministre vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije priredio ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani.

Na sastanku je izražena zajednička zahvalnost ministru Tajaniju za kontinuirano zalaganje Italije za suradnju zemalja zapadnog Balkana na putu pridruživanja Europskoj uniji. Osim Italije, i Slovenija i Hrvatska su istakle njihovu podršku europskom putu zemljama zapadnog Balkana. Istaknuta je potreba za sinergijom i zajedničkim nastupom pod inicijativom ministra Tajanija pod nazivom Grupa prijatelja zapadnog Balkana unutar UN-a.

Konaković je pozdravio inicijativu i naveo da je put BiH nedvojbeno europska obitelj, ali da na tom putu mora postojati suradnja za kakvu vidimo da ima interesa od svih prisutnih na radnom doručku.

Šef bh. diplomacije iskoristio je priliku da istakne implementaciju SDG agende kao platformu za suradnju zemalja zapadnog Balkana s Europskom unijom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?