lider NiP-a.

Konaković: Politike kompromisa se isplate, na državnoj razini ne gledamo isto na sva pitanja

Elmedin Konaković
Fena
30.03.2023.
u 18:27

Konaković je naglasio kako je koalicija do sada ispunila svoje ciljeve, a koji se tiču usvajanja proračuna i formiranja Vijeća ministara.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković osvrnuo se na rezultate sastanka državne koalicije u Istočnom Sarajevu na kojem su sudjelovali dužnosnici SNSD-a, HDZ-a, SDP-a i NiP-a.

Na početku razgovora s medijima, Konaković je naglasio kako je koalicija do sada ispunila svoje ciljeve, a koji se tiču usvajanja proračuna i formiranja Vijeća ministara.

"Kad sam prvi put s Dodikom razgovarao na famoznoj utakmici, tražio sam da to bude brzo biranje Vijeća ministara i usvajanje proračuna u okviru koji znači povijesno povećanje. Danas smo svjedoci da je BiH dobila proračun te kako se politike kompromisa isplate", rekao je Konaković, piše Klix.ba.

Poručio je kako je danas razgovarano o strateški važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu i njen put ka EU.

"Razgovarali smo o strateški važnim stvarima. Najavili smo daljnju kartu gdje očekujemo razgovore s partnerima iz EU. Zemlje Zapadnog Balkana su spremne za svoj europski put. Idemo teško, ne onom dinamikom kojom bismo voljeli. EU mora uložiti više napora, dati nam alate koji će nam olakšati put. Očekujemo da će EU imati razumijevanja. O tome smo govorili danas, o komunikaciji sa EU", ističe lider NiP-a.

Kada se radi o određenim pitanjima na državnoj razini, Konaković ističe kako je jasno da na neke stvari ne gledaju isto.

"Potpuno je jasno da pitanje državne imovine ne gledamo isto. To je jedno od pitanja na koje ne gledamo isto. Dotaknuli smo se toga i konstatirali kako ne vidimo rješenje na isti način. Znam da javnost intrigira ono oko čega se mi ne dogovaramo, ali koristim priliku da govorim o tome o čemu smo se dogovorili", ističe on.

Naglasio je kako bi volio da povjerenstva koje će se baviti pitanjima od važnosti za BiH krenu s radom već sutra te je naglasio kako je i Dodik spreman za to.

Osvrnuo se i na stav SDA o eventualnim novim odlukama Christiana Schmidta.

"SDA predlaže da se donese pravilo većine dugoročno. U Neumu su pobjegli od deset puta boljih rješenja nego od ovih koje je nametnuo Schmidt. Da imaju gram hrabrosti, mi bismo do sada ta rješenja imali. Međutim, oni se bave politikanstvom", zaključio je Konaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije