SLUČAJ STAR 11 GODINA

Kako je policija uz Google Street View došla do ubojice umirovljenice: 'To je bila indicija'

23.09.2022.
u 21:06

Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt, kazao je Zvonimir Petrović, voditelje Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke

Zagrebačka policija priopćila je da je 10 godina od prijave nestanka jedne zagrebačke umirovljenice sada taj slučaj riješila, utvrdivši da je riječ o  - teškom ubojstvu. Za koje je sada osumnjičen Damir K. (63), susjed žrtve, koji ju je kako se sumnja ubio, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar te onda mirno živio sljedećih 10 godina.

Policija je kriminalističkim istraživanjem otkrila da je osumnjičeni muškarac tijelo nesretne umirovljenice nakon ubojstva zamotao u tepih i prevezao ga u naselje nedaleko od Ivanić-Grada te ga bacio u bunar. 

O ovom nevjerojatnom slučaju govorio je Zvonimir Petrović, voditelje Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke. 

"Ovaj slučaj smo riješili provođenjem niza tehničko-taktičkih i dokaznih mjera i radnji. Prije dvije godine radeći krim istraživanje po drugim predmetima shvatili sm oda se radi o osobi koja bi po svom profilu bila kadra učiniti ovako nešto. Radi se o našem isključivom terenskom, odnosno prikupljanju obavijesti. Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt", kazao je Petrović za RTL. 

Kazao je i kako je prije 11 godina kada je prijavljen nestanak obavljen razgovor s počiniteljem, ali i s nizom drugih osoba. 

"U tom trenutku nikakve indicije nisu upućivale na njega", kazao je. 

Objasnio je i što ih je navelo da se vrate na mjesto događaja do bunara. 

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google street viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje", kazao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?