branitelji na čekanju

Još se ne zna kada će biti održana sjednica Parlamenta

03.08.2018.
u 09:19

Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH jučer nije sazvao sjednicu Doma na kojoj bi trebao biti razmatran usuglašeni prijedlog Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji. Federalni mediji javljaju da je razlog to što tekst nije dostavljen pisarnici. Prema riječima šefa Kluba Demokratske fronte (DF) u federalnom Parlamentu Dženana Đonlagića, kada tekst usuglašenoga zakona bude dostavljen na protokol, Zastupnički dom je spreman sazvati izvanrednu sjednicu. Bivši pripadnici takozvane Armije BiH koji su čekali odluku Kolegija su razočarani i razmatraju što će dalje poduzeti. Tekst Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji početkom ovoga tjedna u Sarajevu usuglasilo je Zajedničko povjerenstvo obaju domova Parlamenta FBiH. Dom naroda Parlamenta FBiH je na izvanrednoj sjednici 26. srpnja podržao prijedlog zakona, ali u drugačijem tekstu nego što je to ranije učinio Zastupnički dom.

Tom prilikom prihvaćeni su zahtjevi branitelja iskazani u amandmanima, koje Vlada FBiH prethodno nije prihvatila. Kako bi zakon mogao stupiti na snagu, potrebno je da ga u usuglašenom tekstu usvoje oba doma federalnog Parlamenta. Sjednice će vjerojatno biti održane tijekom idućega tjedna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije