projekt

Jačanje obavještajnog sustava u borbi protiv organiziranog kriminala

policija
24.05.2016.
u 17:36

Veleposlanstvo Velike Britanije u BiH i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva već je na mnoge načine podržavala sigurnost ove zemlje kroz podršku Oružanim snagama, pravosuđu i borbi protiv korupcije  i ono što radimo putem projekta jačanja kapaciteta Federalne uprave policije jednostavno podržava naš sveobuhvatni rad kojim pomažemo stabilnosti, sigurnosti i napretku BiH. 

Izjavio je to danas veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson na konferenciji za novinare  u sjedištu Federalne uprave policije (FUP) u Sarajevu posvećenoj implementaciji projekta Veleposlanstva Velike Britanije pod naslovom  “Jačanje kapaciteta Federalne uprave policije i krim. obavještajnog sustava u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i nasilnog ekstremizma”.

Ferguson je kazao da se radi o značajnom projektu, te pojasnio da će se provoditi na više razina u vezi modela rada policijskih struktura zasnovanog na obavještajnim podacima, a s ciljem stvaranja jedinstvene obavještajne slike u cijeloj zemlji, što točnije i preciznije, s posebnim naglaskom da se doprinese borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

-U prvoj fazi projekta radit ćemo sa resornim entitetskim ministartvima, Federacije BiH i RS, kao i sa SIPA-om , a u sljedećoj fazi nadam se da ćemo proširiti aktivnosti i na druge razine - dodao je Fereguson. 

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara je kazao da se radi o jačanju kapaciteta FUP-a i kriminalističko-obavještajnog sustava u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ekstremizma.

- Projekt ćemo zajedno raditi s državnim Ministarstvom sigurnosti, entitetskim i resornim ministarstvima na razini županija. Predviđeno trajanje projketa je od svibnja 2016. do ožujka 2020. godine. Ukupno će biti osigurano, odnosno bit će izdvojena sredstva od Vlade Britanije u vrijednosti oko četiri milijuna KM – kazao je Čampara.

Po njegovim riječima, projekt će u potpunosti biti iskorišten kao jedan alat u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma, a u skorije vrijeme će biti nabavljena određena oprema koja će se odnositi na poboljšanje IT-a i sustava analitike.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač je kazao da je ovaj projekt od izuzetnog značaja za rad i funkcioniranje policije u Federacije BiH i u BiH u cjelini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?